• herenhuis J&L, render 2 keuken

  • herenhuis J&L, plattegronden bestaand en nieuw

  • herenhuis J&L, render 1 keuken

  • herenhuis J&L, gang

  • herenhuis J&L, keuken eetkamer

  • herenhuis J&L, badkamer vanuit douche

  • herenhuis J&L voorstel zolder

  • herenhuis J&L zolder, eindresultaat

Opdracht: Interieur herenhuis, Zaandam

Allure van de neoclassicistische stijl en woongemakken van anno nu. In dit project wordt een herenhuis uit de XIX eeuw compleet verbouwd tot ‘het droomhuis’ van een jong gezin dat heel goed weet wat zij wil.

Uitgangspunt voor het interieur: een stijlvol en onderscheidend interieur met een warme uitstraling waar de originele historiserende details worden behouden in combinatie met eigentijdse en kleurrijke elementen.

Het huis (begane grond, eerste verdieping en zolder) wordt laag voor laag onder de loep genomen. De hoofdingang aan de straatkant speelt een secundaire rol in het dagelijks gebruik. De ingang van de woning wordt uit praktische overwegingen in verband met jonge kinderen verplaatst naar de achterkant van het huis. Via de hal beland je meteen in een ruime en uitnodigende woonkeuken. In de keuken is een significant dakraam geplaatst om meer daglicht binnen te laten. De toilet en berging zijn onder de trap geplaatst om ruimte te winnen voor de keuken.

Op de eerste verdieping wordt een nieuwe badkamer gerealiseerd met los staand bad, dubbele wastafel en een grote inloopdouche. Een aparte waskamer, inloopkast, werkkamer en een riante slaapkamer. Op zolder komen twee dakramen en de hele verdieping wordt omgetoverd tot een kinderparadijs met twee aparte slaapkamers en een gemeenschappelijke speelruimte.

Inspiratie voor kleuren en materialen volgens de neoklassieke benadering: fel kleurgebruik, invloed van verre exotische landen en oosterse culturen, nadruk op natuur met overweldigende motieven.
Dit allemaal gecombineerd met een hedendaagse aanpak en eigentijdse materialen en meubilair.

Voorbeeld: De originele visgraatpatroon houten vloer in de woongedeelte werd behouden. Als tegenwicht krijgen de hal en de woonkeuken respectievelijk een betonnen vloer en Portugese keramische tegels in een speciaal op maat ontworpen patroon.