• Vezet 3D bovenaanzicht kantoortuin

  • Vezet kantoortuin artist impression 1

  • Vezet voor en na

  • Vezet kantoortuin artist impression 2

  • Vezet kantoortuin

Opdrachtgever: Vezet

Opdracht: Interieur kantoortuin Vezet in Warmenhuizen bij Alkmaar

Het bedrijf is het grootste groenteverwerkingsbedrijf van Europa en levert onder meer alle vers verpakte groente, fruit en maaltijdsalades van Albert Heijn.

Wegens uitbreiding worden 30 werkplekken overgeplaatst naar een nieuwe vleugel van het gebouw. De medewerkers van de afdelingen P&O, productontwikkeling, inkoop, marketing en verkoop krijgen een nieuw onderkomen in een open kantoortuin concept (circa 500 m2).

Efficiënt oppervlaktegebruik en rationele arbeidsprocessen met daarnaast ook emotionele kwaliteiten. Een sfeer waarin men zich plezierig voelt zijn belangrijke uitgangspunten voor dit interieur.

Er wordt rekening gehouden met vaste- en flexwerkplekken om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Communicatie en teamwerk moeten net zo worden bevorderd als geconcentreerd individueel werken. De ‘back office’ zit afgeschermd van de ingang achter een schuine wand die richting geeft naar de ‘front office’. De laatstgenoemde afdeling ligt vrij open in het zicht, zodat het gezicht van de organisatie open een relatie met klanten en bezoekers kan aangaan.

Voor de werkplekken wordt gekozen voor een combinatie van Bench- en Spine opstellingen. Deze zorgen voor heldere, lineaire groeperingen en combineren uiterst flexibel opbergruimte met werkplekken.

Inspiratie voor de materiaalkeuze is de industriële uitstraling van de productiehallen, de frisheid van de verse producten en de warmte van de mensen binnen het bedrijf.