• FNV KIEM receptie

  • FNV KIEM gang-overleg

  • FNV KIEM gang-repro

  • FNV KIEM plattegrond 1verd

  • FNV KIEM plattegrond 2verd

  • FNV KIEM vergaderkamers

  • FNV KIEM wenteltrap

  • FNV KIEM entree

  • FNV KIEM, kantine

Opdrachtgever: FNV KIEM

Opdracht: Interieur kantoor FNV KIEM, Amsterdam

In een jaren tachtig kantoorpand is sinds de oplevering de Kunst, Informatie en Media bond (FNV KIEM) gevestigd. De circa tachtig werknemers werkten vanuit gesloten kamers. Het interieur was gedateerd, inspiratieloos en paste niet meer bij de identiteit van de bond.

Nieuwe visie: FNV KIEM wil zich profileren als een zakelijk dienstverlener die met de tijd mee gaat. Leden werven en deze optimaal ondersteunen met een strak bindingsplan. Het interieur dient een weerspiegeling van dit gedachtegoed te zijn: toegankelijk, betrokken en vernieuwend.

De grote winst van het ontwerp is het herstructureren van de organisatie binnen het gebouw. Kamers worden ruimer en lichter, deuren verdwijnen en centraal wordt een extra wenteltrap geplaatst. Dynamiek wordt aangebracht door de gangzones bij de werkzones en open kantoortuinen te betrekken.

Een verfrissend, laagdrempelig eindresultaat, waar een vast stramien ingedeeld kantoorgebouw met drie verdiepingen is omgevormd tot een plezierige werkomgeving met een inspirerende uitstraling naar haar klanten.’Structuur met een knipoog.’